Из нашег угла

ИЗ НАШЕГ УГЛА: НОВЕ МЕТОДЕ АСФАЛТИРАЊА И ПАРКИНГ КОЈИ ТО НИЈЕ!

У том Сомбору, свега на вољу! Стих ове познате песме је у последње време све актуелнији у нашем граду, али на жалост у оном лошијем контексту. У низу нелогичних ствари које се дешавају у Раданграду, победу, како би то млади у жаргону рекли, однело је асфалтирање улице Ивана Горана Ковачића!

Опширније...

ПИСМО ЧИТАЛАЦА: РУГЛО У ПАРКУ КРАЈ ЖУПАНИЈЕ

У нашу редакцију стигло је писмо читалаца које објављујемо у целости, а име аутора је познато редакцији: - Већ дуго времена посматрам старе бетонске жардињере, смеће, шут, цигле, греде и остало на зеленој површини у центру града (у Парку Хероја), иза познатог ресторана који се хвали природним амбијентом. Свакодневно поред свега тога пролазе родитељи са децом који долазе на игралиште, ђаци, студенти и сви остали грађани који пролазе кроз парк. Нисам раније реаговала, све сам се мислила како раде људи, реновирају, склониће све кад заврше. Међутим ништа од тога. То траје ли траје... Са осталих страна све дотерано, "затегнуто", а овде старе жардињере стоје, у њих се баца смеће, деца скачу по њима, а све то тик до Жупаније?! Да ли је могуће да надлежне службе ово не примећују? Не значи им ништа да неко месецима нарушава оазу зеленила у центру града? Какав пример се даје малишанима који су свакодневно на игралишту или туристима који долазе у наш град? Шта би на ово рекли сви они који долазе у овај ресторан када би дошли са друге стране где не цветају руже?, стоји у писму.

ЖЕЛЕЗНИЦА У СОМБОРУ НА СЛЕПОМ КОЛОСЕКУ! КОРОВ И РУИНИРАНИ ОБЈЕКТИ ДОЧЕКУЈУ ПУТНИКЕ (ФОТО)

Сајт еКапија пише да су Железнице Србије расписале јавни позив за фер процену тржишне вредности некретнина у власништву ове компаније. Ова информација била је повод да екипа портала СомборЊуз направи једну шетњу до сомборске железничке станице и на лицу места се увери у каквом су стању објекти који је окружују.

Опширније...

ПОЗНАТИ СОМБОРСКИ ДОКТОРИ О КУЛТУРИ У НАШЕМ ГРАДУ

Познати Сомборци, Др Стојан Бербер и Др Рајко Игић су се у својим чланцима које је објавио лист "Политика", осврнули на актуелности у културном животу нашег града. Чланке "Политике" преносимо у целости:

Опширније...

СТИЖУ ИЗБОРИ! ПОЧИЊЕ НОВИ СЕРИЈАЛ "БЕЛЕ ЛАЂЕ"

Пошто се посаветовао са баба Роском и њеним помоћником Григоријем, а по директиви тајФуна који га финансира, премијер Србије је са  две различите чарапе и гаћама обученим наопачке, одлучио да распише изборе! Обрадовани овом информацијом, сви Шојићи Србије ће сада похрлилити својим тајФунима како би добили неки динар за изборну кампању, а онда правац код баба Роске на саветовање са њеним покојним татом, са ким да уђу у коалицију. Очигледно је баба Роска са наочарима за варењене на очима, "Александру Великом" у својој кугли видела да народ пати од амнезије, идолопоклонства, слуђености, летаргије... и да спонатани звиждуци публике у Београдској арени на отварању Европског првенства у ватерполу, нису претња његовој фотељи. Најбоља најава свега оног што ће се наредних месеци дешавати у Србији, дата је на јучерашњим изборима за Савет Месне заједнице Бачки Моноштор. Сигнал за почетак "лова" на амбасадоре је дат, а ми грађани ћемо се молити за њихово здравље, да "Есенције" случајно не добију метак у задњицу или не остану без ока, како напаћени и изгладнели народ не би сносио последице. Сада остаје да се види какве ће потезе повући остали Шојићи српске политичке сцене, у трци за кормиларско место на Белој лађи, које гарантује безбрижну пловидбу морем које се зове власт, наредне четири године. У сваком случају, Шојићи, Пантићи, Хаџиздравковићи и други Богом дани политички магови Србије се у наредном периоду неће скидати са малих екрана, а то све ће да плати народ кроз "симболичну" ТВ претплату, порезе, таксе... У преводу, удобно се сместите, јер почиње нови серијал "Беле лађе", али овог пута сценарио неће потписати Синиша Павић, већ...???? Ваше право да видите све!

Ко је на мрежи: 99 гостију и нема пријављених чланова