ПРЕДЛОЖИТЕ ПРОЈЕКАТ ЧИЈА РЕАЛИЗАЦИЈЕ ЋЕ БИТИ ФИНАНСИРАНА ИЗ БУЏЕТА ГРАДА

 

Радна група за реализацију Акционог плана за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину 2018-2021. издала је саопштење у којем позива грађане да предложе пројекат који ће бити финансиран у оквиру „Партиципативног буџетирања“. Допис преносимо у целости:

Сви имамо предлоге, сугестије и примедбе на то на шта је потребно да се троше средства буџета града. То су, једним делом, средства која ми издвајамо из наших личних, кућних буџета и уплаћујемо их у градски буџет. У креирању буџета за 2019. годину имамо прилику и да одлучимо како да један део буџета потрошимо, односно да нам се део новца који смо уплатили – ВРАТИ.

КАКО  И ЗАШТО?

ЛАКО И ЗАТО што учешће Вас – наших суграђана, комшија, пријатеља омогућава доношење бољих одлука у локалној заједници, а боље одлуке су само оне које доносе корист грађанима.

Због тога, због себе и вама значајних особа укључите се у креирање буџета за 2019. годину, попуните упитник, предложите пројекат који ће задовољити ВАШЕ, али и потребе ВАШИХ ПРИЈАТЕЉА, КОМШИЈА, ПОЗНАНИКА из улице, кварта, салаша.

Нема, за сада, једноставнијег начина да нешто ПРЕДЛОЖИТЕ и потом својим ангажовањем и анимирањем других ОДЛУЧИТЕ да је баш ВАШ предлог најбољи и да због тога има ПРИОРИТЕТ у буџету града за 2019. годину у оквиру пројекта „Партиципативно буџетирање“.

Имате времена! Предлоге пројеката можете достављати све до 20. октобра. Учините први корак,  консултујте се са комшијама и пријатељима о томе шта је најпотребније вашој улици, кварту, селу, салашу. Напишите и образложите Ваш предлог, исто нека учине и сви остали који предлог  подржавају. Попуњене  упитнике  убаците у најближу  кутију  за прикупљање предлога. Што више попуњених упитника са истим предлогом, Ваш предлог приближава другом кораку – завршном гласању и  ИЗБОРУ пројекта или пројеката који ће се финансирати из буџета града за 2019. годину у оквиру пројекта „Партиципативно буџетирање 2019“.

УЧИНИТЕ ПРВИ КОРАК – ПРЕДЛОЖИТЕ ПРОЈЕКАТ!

Упитник за прикупљање пројектних идеја доступан је ОВДЕ.

    Ко је на мрежи: 49 гостију и нема пријављених чланова